2013. október 25., péntek

Egymást segítő anyavállalkozások

Gyed-gyes után visszamenjek dolgozni? Semmi kedvem. Anyaként egy vállalkozást elindítani pedig nem könnyű feladat. Működtetni, fenntartani sem az. És egyébként is hol találnék vevőket?

Milyen jó lenne, ha mi, egy városban (Dunakeszin) lakó anyák elkezdenénk tudatosan odafigyelni arra, hogy egymást segítsük!

Ha közvetlenül egy anyukától vásárolok, segíthetem őt abban, hogy otthonról tudjon dolgozni, többet lehessen a gyerekeivel. Ha ő is tőlem vásárol, akkor mindannyian boldogulhatunk.
Közeleg a karácsony, sokan kézműveskedünk, kínálunk szolgáltatásokat, kötünk, horgolunk, készítünk csodálatos dekorációkat és mi mindent még… közben a megélhetésen küszködünk. És sokan vagyunk, akik megvesszük ezeket a csillivilli áruházakban… kérdés, hogy miért ott? 
Sokszor azt sem gondoljuk át, hogy van más lehetőség… ha pedig mégis, akkor vajon hol találnánk meg a megfelelő embert?
Kéne egy csatorna, ami összeköti a kínálatot a kereslettel. Mi pedig  tudatos gondolkozással igyekezhetünk az igényeinket a környékünkön élő anyák kínálathoz igazítani.

Egy olyan adatbázist szeretnék létrehozni, melyen keresztül a kínálat összetalálkozik a kereslettel. Ahol a készítők bemutatkoznak, a látogatók pedig eldönthetik, hogy szeretnének-e tőlük vásárolni.
Online térre gondolok, de szezonálisan akár börze megrendezése is lehetséges.


Ha mondjuk adventi koszorút vennék a hipermarketben, akkor megnézem az adatbázisban, hogy van-e olyan anyuka, aki vállalja ennek az elkészítését és igyekszem nála vásárolni.

Az árakat mindenki szabadon szabja, ám a cél nem az árverseny lenne… nem kell a boltok alá menni. Az lenne a jó, ha mérlegelnénk, tudatosítanánk 
- a befektetett munkát, 
- annak értékét, 
- a hozzáadott egyéb értékeket (egyediség), 
- azt hogy ezzel közvetlen környezetünket támogatjuk (aki majd viszont támogat bennünket, ami által többletbevételhez juthatunk! másfelől pedig jó érzéssel tölt el a tudat), 
... és így mindjárt más fényben látszik egy-egy termék értéke. Természetesen a barter lehetősége is adott a családok számára… tehát olyan anyukák is jelentkezhetnek, akik nem árulni, hanem cserélni szeretnék a termékeiket (gyed alatt például), vagy csak be szeretnék mutatni, igényfelmérés céljából alkotásaikat az érdeklődőknek.


Egy ilyenfajta vásárlási rendszerrel sokat tudunk segíteni a környezetünkben élő családokon (hiszen ők így bevételhez jutnak reklámköltségek nélkül, hatékonyan), illetve a környezetünkön is, akár a szállítási környezetterhelésre, akár az előállítással járó szennyezésre gondolunk.

Kinek éri meg ezen a közösségen keresztül vásárolni? Neked, amennyiben fontos, hogy 
- megbízható minőségű terméket vegyél
- egy másik kisgyerekes családot támogass
- hozzájárulj egy anyuka munkalehetőségének megteremtéséhez
- vásárlásoddal egyúttal egy jó célt is támogass
- egyedi, egészséges, tartós termékek vegyenek körül
- megismerd a termék készítésének körülményeit, a készítőjét...

Ehhez a közösséghez eladóként kisgyerekes anyukák csatlakozását várjuk. Csatlakozz. ha úgy érzed, kezdő (vagy még el sem indult, kísérleti) vállalkozásodnak egy kezdőlendületre lenne szüksége, amit a közösségi összefogás megadhat. Működő anyavállalkozások is bemutatkozhatnak, hogy többen megismerhessék a helyi lehetőségeket.

Vásárlóként és eladóként is ingyenes a csatlakozás, ez nem aukciós tér, hanem egy egymást segítő, támogató közösség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése